Ingrid Tîrziu | Jewelry or life in gold – Coriolan stories
1437
post-template-default,single,single-post,postid-1437,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Jewelry or life in gold – Coriolan stories

      Nu m-am gândit vreodată că procesul de creație a bijuteriilor poate fi atât de complex. Deși toate femeile sunt fascinate de produsul final, acum cred cu tărie că ar fi și mai impresionate dacă ar asista la ce se întâmplă în spatele finisajului spectaculos!

      Vă povesteam acum ceva timp că cei de la Coriolan mi-au încântat privirile la inaugurarea primului lor magazin deschis într-un centru comercial. Ei bine, am făcut recent o vizită și mai departe de vitrine, în fabrică, acolo unde am aflat totul despre cum ia naștere bijuteria care devine mai departe faurar de fericire, așa cum bine i-a fost pusă denumirea!

      Totul începe, bineînțeles, de la prelucrarea materiei prime. Am pășit pentru prima dată în încăperea dedicată exclusiv topirii aurului, acolo unde procesul se ridica deja peste așteptările mele.

faratitlu3EIn_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p039_(facebook_size)In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p006_(facebook_size)In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p009_(facebook_size)In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p100_(facebook_size)In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p109_(facebook_size)In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p104_(facebook_size)

        Momentele care au urmat mai departe au fost de-a dreptul emoționante pentru mine. Am urmărit evoluția verighetei de la un stadiu la altul, gândindu-mă că atât poveștile lor, cât și ale celor care le vor purta unindu-și destinele încep chiar în fața mea.

Fără titlu22Fără titlu11In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p044_(facebook_size)In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p046_(facebook_size)In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p065_(facebook_size)In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p047_(facebook_size)In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p076_(facebook_size)In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p148_(facebook_size) In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p147_(facebook_size)

     Inelul de logodnă are, de asemenea, un loc special la Coriolan. Fiecare piatră este montată manual de artizani, la fel ca și în cazul celorlaltor bijuterii. Procesul este la fel de interesant ca acela al verighetelor și s-a modernizat, în timp, fiind acum posibilă și modelarea 3D.

faratitl44 faratitl55In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p117_(facebook_size) In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p121_(facebook_size)In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p124_(facebook_size)In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p203_(facebook_size)

      Cam așa a arătat ziua mea la Coriolan! Și pentru că imaginile demonstrează că uneori cuvintele sunt de prisos, nu pot decât să vă conving să trageți încă un ochi peste aceste cadre. Sper că acum v-am determinat să apreciați și mai mult bijuteria și să prețuiți fiecare piesă din colecția voastră!

       May your next week be full of joy and surprises! 🙂

                                                                                                                      Cheers,

                                                                                                                              Ingrid

In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p122_(facebook_size)In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p112_(facebook_size) In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p111_(facebook_size) In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p158_(facebook_size) In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p164_(facebook_size)In_vizita_la_atelierul_de_productie_Coriolan_p185_(facebook_size)

    Photo credits – Ionuț Maco & Fondante Media

 

No Comments

Post A Comment