Ingrid Tîrziu | 50 Shades of Grey behind
347
post-template-default,single,single-post,postid-347,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

50 Shades of Grey behind

     Probabil că unul dintre cele mai disputate subiecte din ultimele săptămâni a fost legat de controversata ecranizare a primei cărţi “50 Shades of Grey”. Dacă încă nu ai ajuns la film, cu siguranţă ai fost curios să citeşti cartea, să vezi trailer-ul, sau să afli parerea unui prieten care trecut pe la cinema zilele acestea.

     Deşi nu aveam absolut nici o idee clară despre subiectul bestseller-ului, m-am gândit ca filmul m-ar putea convinge să citesc mai apoi şi cartea. Astăzi, voi vorbi pe scurt despre cum am perceput eu pelicula, din perspectiva unui simplu observator.

      Pentru că părerile sunt extrem de împărţite, pot spune că sunt de partea celor care susţin că filmul nu este unul extrem de reuşit, având în vedere că subiectul este bazat pe ideea autoarei, nu pe cea a scenaristului.

        Ceea ce mi-a plăcut însă a fost profesionalismul actorilor principali, Jamie Dornan şi Dakota Johnson ‚ care par a-şi fi intrat în rol foarte bine :)). Chimia dintre cei doi a ridicat semne de întrebare tuturor, având în vedere că nu oricine poate interpreta cu atâta seriozitate scenele “cheie”, care au consacrat practic atât cartea, cât şi ecranizarea. Povestea stranie dintre Christian Grey şi Anastasia Steele surprinde mediile de viaţă diferite ale celor doi, întâlniţi dintr-o pură “întâmplare”. Ceea ce surprinde însă este evoluţia rapidă şi neaşteptată a relaţiei lor neînţelese, ajunsă spre finalul primei părţi într-un mare impas. Un alt lucru interesant pe care l-am observat este lupta interioară pe care o duc ambii, legată de trecut sau de prejudecăţile societăţii. Anastasia nu înţelege nimic din tot ce i se întamplă, dar se complace în situaţia creată, intimidată fiind de Christian si încearcă să perceapă problema sa de natură psihică, stârnită se pare dintr-o traumă petrecută în copilărie.

       Un alt plus pe care l-aş acorda de data aceasta regiei, ar fi pentru decorurile somptuoase, alese în detaliu. Atat încăperile lui Grey, cât şi peisajele oferite în afara caselor impunătoare vin în completarea poveştii, toate fiind învăluite într-o umbra amplă de mister.

        În final, recomand acest film tuturor celor curioşi de subiect.  Dacă te afli printre ei şi nu ai apucat încă să-ţi rezervi un bilet, nu ezita să o faci!

                                                                                                                                Cheers,

                                                                                                                                        Ingrid

5s1

5s4

5s5

5s6

No Comments

Post A Comment