Ingrid Tîrziu | Balul de La Castel – călătorie în cinci acte
1336
post-template-default,single,single-post,postid-1336,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Balul de La Castel – călătorie în cinci acte

  N-am fost niciodată fascinată de poveștile cu prinți și cu prințese! :)) Cu atât mai mult nici de istorisirile din spatele imaginii clasice, pe care cu toții o cunoaștem de mici din cărțile cu basme.

  Dacă vorbim însă despre versiunea urbanizată a conceptului de bal, lucrurile încep să se înfățișeze diferit. Așa a apărut si balul de La Castel, ajuns anul acesta la a V-a ediție. Cunoscut prin originalitatea temelor abordate, dar și prin binele pe care îl aduce comunității ieșene (fiind un eveniment caritabil), balul de La Castel surprinde din nou printr-o călătorie fascinantă în 5 mari orașe ale lumii – Paris, Barcelona, Veneția, Las Vegas și Tokyo, pe scurt, METROPODISEEA. (sună bine, nu-i așa? 🙂 ) Acest eveniment are ca scop suportul pe care societatea îl aduce copiilor și tinerilor din Fundația Bethany (recuperare personalizată gratuită pentru aproximativ 40 de copii cu afecțiuni motorii și neuro-motorii anual, burse și consiliere pentru tinerii din mediul rural sau pentru cei aflați în dificultate emoțională).

   Și pentru că un astfel de manifest este o adevărată provocare din punct de vedere vestimentar, bloggerii de fashion din Iași au fost primii direct vizați în acest sens! :)) Mai exact, am avut de construit o ținută de bal, în centrul căreia să se regăsească unul dintre orașele mai sus menționate.

     Aș alege Parisul în defavoarea oricărui alt oraș de pe mapamond. Iubesc atmosfera pariziană, locurile, oamenii și bucuria pe care o resimt plimbându-ma pe străzile cochete și primitoare. De aceea, nici n-am stat prea mult pe gânduri și mi-am ales această rochie, pe care o aveam de mult uitată în garderobă.

IMG_3771IMG_3791IMG_3756IMG_3813

    Detaliul care m-a atras când am achiziționat-o și care m-a determinat să o aleg din nou a fost dantela chantilly, unul dintre simbolurile Franței atunci când vorbim despre fashion. Datează încă din secolul al XVIII-lea, iar etimologia cuvântului vine dupa orașul din nordul Franței, acolo unde Ducesa de Longueville a inaugurat fabrica de manufacturare a dantelei, celebră în istorie. N-au lipsit nici sandalele în tonuri aurii, care au conferit ținutei un plus de eleganță și discreție, prin design-ul simplu și modern.

  În final, vine și rândul meu să predau ștafeta Alexandrei Dobă (http://standforfashion.net/), Georgianei Constantinescu (http://www.amalglam.com/) și Simonei Nemțanu (http://www.descude.com/). Abia aștept să văd și ideile voastre!

      Have a week full of smiles and fun!

                                                                                                                     Cheers,

                                                                                                                                       Ingrid

IMG_3767 IMG_3786 IMG_3807 IMG_3757 IMG_3835

2 Comments
 • Descude
  Posted at 20:00h, 13 iunie Răspunde

  Hei, multumesc mult pentru nominalizare! Ma mobilizez rapid si revin cu postarea pe blog, sper, cat mai curand 🙂
  Pupici
  http://www.descude.com

  • Descude
   Posted at 20:00h, 13 iunie Răspunde

   BTW, mi-a placut mult postarea 😉

Post A Comment