Ingrid Tîrziu | From Europe… with love!
621
post-template-default,single,single-post,postid-621,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

From Europe… with love!

Hello, guys!

    Cum iar s-a dus aproape o lună de când nu am mai postat, a venit momentul să-mi motivez… absenţele! Vara se duce încet încet, aşa că cea mai bună metodă pentru a fructifica timpul rămas este călătoria.

   În urmă cu o săptămână, am plecat într-un circuit turistic cuprins din 5 ţări ale Europei centrale. Deşi timpul a fost, bineînţeles, prea puţin, am reuşit să cuprind în vizita mea cele mai importante obiective, pe care, bineînţeles, abia aşteptam să le împărtăşesc cu voi!

   Pentru că fiecare călătorie începe de fapt cu agitaţia de înaintea plecării, pot spune că alcătuirea bagajului a fost într-adevăr o durere de cap. Cum îmi doream ca valiza mea să cuprindă cât mai multe lucruri, a trebuit să mă gândesc bine înainte şi să aleg ce urma să port în următoarele zile. Prognoza vremii era extrem de variată pe toate site-urile şi aplicaţiile de profil, aşa că a trebuit să-mi “echipez” bagajul cu haine pentru diverse temperaturi şi stări ale vremii, lucru deloc uşor atunci când ai la dispoziţie o singură valiză pentru toate.

     Am pornit spre Cehia, punctul central al călătoriei mele, în zorii zilei de marţi. Am stat în Praga 4 nopţi, însă prima seară am petrecut-o în Budapesta, cu o scurtă vizită la Bastionul Pescarilor, o terasă construită în stil gotic între anii 1895 şi 1902. Panorama este una într-adevăr uimitoare, iar dacă aveţi drum spre Budapesta, nu ezitaţi să mergeţi!

     Ne-am continuat drumul a doua zi spre Praga, însă ne-am oprit şi în Austria, unde am stat doar câteva ore. Nu mi-am imaginat că pot exista locuri care să-ţi atragă atenţia în câteva ceasuri, însă Viena este următorul city-break pe care îl plănuiesc, pentru că ascunde locuri minunate. M-a impresionat arhitectura oraşului, o capodoperă plină de istorie , atmosfera, dar m-am şi delectat puţin pe strada comercială, care, de asemenea, nu poate fi neglijată.

blog1blog2blog4blog5blog3

       Ajunşi în Praga, am plecat în a treia zi de călătorie pe străzile capitalei Cehiei, care, de altfel, este într-o concurenţă cu Viena. Am petrecut mai mult timp aici,  dar pot spune că m-aş întoarce oricând înapoi, pentru că locurile sunt într-adevăr fantastice şi merită văzute din nou şi din nou, pentru că niciodată nu eşti sigur dacă n-ai ratat ceva. Am admirat castelul Hradcany, cel mai mare castel antic din lume, dar şi cel mai vizitat loc din Praga. Este fabulos, la fel ca şi Charles Bridge, simbolul capitalei, dar şi ca vestitul  ceas astronomic din centrul istoric al oraşului, ce adăposteşte zilnic pe străzile sale mii de turişti. De asemenea, Praga este plină de terase şi cafenele, iar magazinele sunt frumos amenajate.

blog6blog7blog8blog9blog10blog11blog14blog15blog13

      Un alt loc pe care cu siguranţă merită să îl vizitaţi este staţiunea balneară Karlovy Vary, din nord-vestul Cehiei. Este liniştit şi faimos pentru cele peste 300 de izvoare cu apă termală. Staţiuea este high-class, aşa că nici partea comercială nu se lasă mai prejos. Karlovy Vary este destinată shopping-ului de lux, Gucci, Chopard, Moschino sau Rolex fiind doar câteva din brand-urile prezente pe străzile comerciale.

blog16blog17blog18blog19blog20blog21blog22

      Spre finalul călătoriei, am facut o vizită şi la Dresda, capitala Saxoniei. Ceea ce e cu adevărat impresionant este că 80% din teritoriul oraşului a fost distrus de bombardamentele militare de aviaţie în 1945, fiind mai apoi reconstruit în  totalitate.

blog23 blog24        Mi-a plăcut mult şi Slovacia, iar pozele probabil că vorbesc de la sine.

blogb blogb1

      În concluzie, am rămas plăcut impresionată de întreaga mea călătorie şi nu-mi rămâne decât să vă invit să o urmaţi!

         Enjoy your last month of Summer!

                                                                                                      Cheers,

                                                                                                               Ingrid

  Snapshots and instamoments 🙂

IMG_7174 IMG_7572 IMG_7414IMG_7571

Wearing : Outfit #1 : Stradivarius jacket

                           Burberry London T-Shirt 

                                                 Motivi pants

                                        Torsion by Adidas

                                                     Guess bag

Outfit #2 : New Yorker jacket

                   Stradivarius top & sunglasses

               Zara boyfriend jeans & necklace

                                 New Look espadrilles

                                           Forever 21 bag

Outfit #3 : Zara blouse

                                         Tally Weijl pants

            Stradivarius sandals & sunglasses

                                                    Guess bag

Outfit #4: Polo by Ralph Lauren T-Shirt 

                                                   Zara shorts

                                          Bershka Sandals

                                         Koton sunglasses

                                        Louis Vuitton bag

Outfit #5: Stradivarius long T-shirt

                                  Mango ripped jeans

                       Humanic gladiator sandals

                                         Forever 21 bag

                              Meli Melo sunglasses

                 

No Comments

Post A Comment