Ingrid Tîrziu | Ie MandrIE – provocarea bloggerilor de Ziua Internațională a Iei
1357
post-template-default,single,single-post,postid-1357,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ie MandrIE – provocarea bloggerilor de Ziua Internațională a Iei

         Nu mai este deja o surpriza faptul că sunt un fan declarat al portului tradițional românesc și mai ales al iilor de pretutindeni. V-am povestit de multe ori că mă fascinează detaliile minuțios lucrate, culorile și semnificația fiecărui model croit cu atenție pe materialele vaporoase, perfecte pentru zilele caniculare ale verii.

         Cum lucrurile cele mai frumoase apar atunci când te aștepți mai puțin, mi-am început dimineața de miercuri a acestei săptămâni cu o invitație la cafea alături de Palas Mall și bloggerițele de fashion din Iași, fără să știu ce supriză are să ne fie pregătită. Mare mi-a fost mirarea când am zărit cutiuțele înscripționate din nou cu „Provocarea bloggerilor”, o continuare dupa DIY masa de Paște, la fel de catchy și de interesantă ca și atunci. Pentru că astăzi, 24 iunie, este Ziua Internațională a Iei, Palas ne-a dăruit o astfel de piesă vestimentară autentică, centrul outfit-ului pe care am fost provocate să îl îmbrăcăm astăzi.

2i 4i 5i 6i

       Așa s-a nimerit ca ia mea să fie croită în nuanțe de verde și de galben, două dintre culorile pe care nu le regăsesc prea des în garderoba mea. De aceea, m-am gândit cum ar trebui să evidențiez și mai mult acest aspect și să profit la maxim de provocare. Am optat astfel pentru pantaloni scurți din denim și o pereche de sandale gold, ambele achiziționate recent din Palas, de la Stradivarius și Zara (cum sunt reduceri, n-ar strica o vizită :)) ). Am încercat, ca de fiecare dată, să aduc prin look-ul meu ia, simplu, în actualitate și să vă încurajez pe fiecare dintre voi să poarte piese autentice, pentru că fac parte din trecutul nostru și se potrivesc de minune alături de must-have-urile momentului.

        Trebuie să stiți și că ia românească a fost inspirație pentru designeri de calibru ca Yves Saint Laurent, care a creat în 1981 o întreagă colecție intitulată „La blouse roumaine”, Jean Paul Gautier, Kenzo sau Tom Ford, reinterpretând cămășile tradiționale din zona Sibiului,  mai târziu, în martie 2012, în revista Vogue, purtate de cântăreața Adele. În acest mod, tradiționala ie a adus România pe buzele tuturor, fiind un simbol al purității și al originalității, o adevărată artă cusută pe pânză.

         Dacă nu te-am convins încă să încerci o astfel de piesă vestimentară, sper ca pozele sa o facă. Reinventează și descoperă portul românesc!

                                                                                                                              Cheers,

                                                                                                                                    Ingrid

IMG_3160IMG_3144IMG_3164IMG_3156IMG_3145IMG_3168IMG_3153IMG_3188IMG_3151IMG_3186

IMG_3149

No Comments

Post A Comment