Ingrid Tîrziu | Ingrijirea tenului
411
post-template-default,single,single-post,postid-411,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ingrijirea tenului

 

       Am fost întrebată deseori despre cum îmi îngrijesc faţa, despre problemele pe care le-am avut de confruntat cu acneea, dar şi despre produsele pe care le folosesc zi de zi.

        Pentru că tenul devine mai sensibil în sezonul cald, m-am hotarât sa vă vorbesc despre îngrijirea sa, aşa cum o percep eu din proprie experienţă.

         Cel mai important aspect legat de tenul nostru este fără îndoială igiena corectă. Atât demachierea, cât şi curăţarea trebuie să facă parte din rutina noastră zilnică, indiferent de circumstanţe. Pentru că am fost întrebată des şi de ce folosesc pe faţă doar produse din farmacie, pot spune simplu că dermato-cosmeticele sunt singurele produse testate pe tenul cu probleme sau pe cel cu predispoziţie acneică. Astfel, recomand ca şi demachiant Bioderma Sensibio H2O, soluţia micellară în variantă roz, sau Vichy Purethe Thermale 3 în 1, în variantă de emulsie. Pentru curăţarea efectivă a feţei, folosesc atat dimineaţa, cât şi seara gelul Cleaneance de la Avene, pe care îl puteti găsi si sub formă de loţiune, tot în farmacii.

       Dacă vorbim despre acnee, problemele variază de la o persoană la alta. În cazul meu, acneea nu a fost hormonală, nu a lăsat urme si s-a vindecat destul de uşor, după ce am consultat un medic de specialitate. Folosesc şi astăzi (dar în cantităţi mai mici) Isotrexin, un gel cu antibiotic destul de puternic, o cremă cu o putere mare de hidratare (Avene Hydrance Optimale) şi, în sezonul cald o crema cu SPF 50, mai ales în perioada tratamentului (Bioderma Photoderm MAX).

          În machiajul feţei, fondul de ten este piesa de rezistenţă. Vă sfătuiesc să investiţi mai mult si să-l alegeţi cu grijă pe cel potrivit. Pentru tenul uscat, recomand La Roche-Posay Toleriane Teint, iar pentru cel mixt sau gras Vichy DermaBlend. Ambele au o putere mare de acoperire şi o textură fină, având la bază apă termală.

            Ai grijă de tenul tău şi îngrijeste-l ca la carte!

                                                                                                            Cheers,

                                                                                                                        Ingrid

Processed with VSCOcam with t1 preset
Processed with VSCOcam with kk2 preset

2 Comments
  • O persona
    Posted at 16:31h, 08 aprilie Răspunde

    Foarte folositor articolul si imi place foarte mult poza cu tine. Imi voi lua si eu demachiantul de la Bioderma.

Post A Comment