Ingrid Tîrziu | Make-up trends | Happy tips by Andreea Prisacaru
16012
post-template-default,single,single-post,postid-16012,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Make-up trends | Happy tips by Andreea Prisacaru

   „Nu încurajez frumuseţea artificială şi cu atât mai mult nici tiparul femeii promovate astăzi în mediul vizual.”

    Vă vine să credeţi că sunt cuvintele unui make-up artist? Ei bine, la fel de surprinsă am fost și eu….

   Așa mi-am început de fapt discuția cu Andreea Prisacaru, care întocmai asta urma să facă pe chipul meu – să-l apropie de perfecțiune. Este exact ce ne dorim toate când păşim pragul unui profesionist, aşa-i? Vrem un efect surprinzător și o rezistență pe măsură… Și totuși, machiajul nu înseamnă doar asta. E un asamblu de idei și culori, de tehnici și percepții, de controverse și de tipare laolaltă – mereu reinventându-se, mereu multiplicându-se, mereu venind cu aspecte din ce în ce mai diferite, gata să prindă contur pe mii şi mii de feţe, gata să vândă din ce în ce mai bine şi din ce în ce mai mult pretutindeni. Cunoaştem însă la fel de bine şi ce ni se potriveşte?

    Eu trebuie să recunosc că n-am alocat niciodată destul timp acestui subiect, deși am încercat mereu să fiu atentă la fiecare produs pe care l-am pus pe față. Așa se explică probabil și avalanșa de întrebări cu care am înnebunit-o pe Andreea pe tot parcursul ședinței de make-up, întrebări care, m-am gândit eu, s-ar regăsi frecvent şi pe buzele voastre.

      Și cum orice nou sezon vine cu noutăți, culoarea anului se regăsește des primăvara aceasta și la capitolul machiaj. În combinații clasice sau non-conformiste, verdele kale își face apariția atât în zona ochilor, cât și pe buze, aspect deloc obișnuit dacă stăm să ne gândim la ce s-a purtat în ultimii ani. În același contrast stau și tehnicile de conturing – altfel, tot de anul acesta. Aspectul natural revine și permite tenului să respire, highlighter-ul fiind mai folosit decât bronzer-ul, creionând o imagine cu totul diferită.

     O altă curiozitate pe care abia aşteptam să o discut cu Andreea a fost legată de gene. Am observat din ce în ce mai frecvent că fetele aleg extensiile fir cu fir și îmi doream să aflu dacă sunt sau nu dăunătoare pentru genele naturale. Andreea mi-a explicat că adezivul lor nu face decât să distrugă firul de păr și să-l rărească și că o alternativă avantajoasă ar fi investiția într-un mascara profesional, potrivit în funcție de efectul pe care ni-l dorim. La fel ca și în cazul sprâncenelor, există o gamă variată de produse. Trebuie doar să ne documentăm înainte să facem alegerea potrivită.

    Nu mai e deja un secret că buzele reprezintă una dintre trăsăturile mele definitorii, pe care țin să o pun în valoare ori de câte ori am ocazia. Așa se face că Andreea, optând pentru un smokey eyes, a ales să-l scoată din tipare cu un ruj roșu mat, nuanță pe care n-am îndrăznit să o port niciodată, deși am încercat aproape tot ce era posibil. Este un state probabil la capitolul make-up, care nu se va demoda niciodată, indiferent de câte noi trenduri vor apărea pe piață.

   Rezultatul final? A fost de-a dreptul spectaculos și mi-a plăcut atât de mult, încât ce a urmat cred că vă poate fi transmis și vouă cu ușurință din imagini. Machiajul a rezistat pe tot parcursul nopții, deși nu l-am protejat în mod deosebit. Pânâ la urmă, revin la cuvintele din introducere. Noi asta căutăm de fapt de la un machiaj perfect! Pasiunea și cuvintele Andreei mă determină, totuși, să cred și mai departe de aceste aspecte și să revin la ea ori de câte ori voi avea ocazia. Mi-ar mai trebui, probabil, încă pe atât să vă povestesc tot ce am învăţat de la ea.

    „Invaţaţi să vă iubiţi pe voi și să va acceptați punctele slabe. Aceasta e cheia adevăratei fericiri!”

     May your weekend be absolutely fabulous!

  Cheers,

        Ingrid


Photo credits, as always, super Avadakedavra Morphius ♥

No Comments

Post A Comment