Ingrid Tîrziu | Rocking choker between black and white
1489
post-template-default,single,single-post,postid-1489,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Rocking choker between black and white

    Mesopotamia si Egiptul Antic. Puteri magice. Prostituate. Ghilotină. Noblețe… și lista poate continua. Probabil că deja te gândești ce pot avea în comun toate aceste cuvinte, total diferite și provenite din variate registre și perioade ale lumii.

    Controversatul choker îți spune ceva? Ei bine, tot ce ai citit mai sus se află la baza istoriei acestui tip de colier, bine cunoscut nu doar pentru designul său ieșit din comun, ci și pentru revenirea spectaculoasă din trecut în prezent. Astăzi, îl găsim peste tot, purtat și adaptat la ținute de tot felul, de zi, dar și de seară, pornind de la un banal outfit de stradă, până la asocierea sa cu o ținută catchy, gata să atragă privirile la petreceri și evenimente.

      M-a suprins plăcut să aflu că primul colier choker a apărut acum mii de ani, atunci când femeile din Egiptul Antic îl purtau considerând că avea rol de protecție și le aducea puteri supranaturale. A reapărut oficial mai apoi, în anul 1798, ca un omagiu adus celor ghilotinați. O altă informație asociază choker-ul cu prostituatele, ilustrate astfel într-o pictură a lui Manet o jumătate de veac mai târziu, dar și cu imaginea Prințesei de Wales, devenind un adevărat state între femeile de rând. Anii ’90 aduc din nou colierul printre favorite, modelul tatuaj, în vogă pe atunci, stârnind și imaginația designerilor de astăzi.

    Eu am ales să-l port într-o ținută alb-negru, alături de un cardigan cu franjuri și cu o pereche de ripped jeans. S-a completat perfect cu franjurile din croiul cardiganului, dar și cu sneakersii, fiind, ca si în post-ul anterior, o alegere potrivită pentru o zi rece și ploioasă de vară petrecută în voiaj.

    Și pentru că te sfătuiesc să te orientezi către modele originale, îți ofer alături de cei de la Glam Time Store un cod de reducere de 10% la achiziționarea colierului. Tastează „ingrid” în caseta destinată cuponului de discount și comandă-ți chokerul favorit!

     Enjoy your week!

                                                                                                                                Cheers,

                                                                                                                                      Ingrid

4b2b5be1b6b8b3b

Text inspiration (choker’s history) – V for Vintage

                                                                                                                                        Wearing Sinsay blouse

Zara cardigan & jeans

Nike Roshe Run

Chanel bag

RayBan sunglasses

No Comments

Post A Comment