Ingrid Tîrziu | Sacoul Army
934
post-template-default,single,single-post,postid-934,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Sacoul Army

   Piesă clasică și încărcată de istorie, sacoul army nu a încetat să iasă în evidență de-a lungul timpului. Deși își are imprimat ca marcă masculinul, si-a făcut apariția și în moda sexului frumos, treptat, semnalând o evoluție remarcantă și interesantă, încărcată de picanterii și controverse.

  Interzisă inițial femeilor, noul concept al uniformei de garnizoană lua naștere pe tărâm românesc în anul 1868, reprezentând apoi un motiv de admirație în presa lumii din acea vreme. Fiind întâia si ultima regină a României care a îmbrăcat vreodată unforma, Maria a încurajat libertatea de exprimare feminină și a devenit inspirația modei secolului al XIX-lea.

   Deși prototipul de sacou nu diferă cu mult de cel de atunci, îl regăsim astăzi sub cât mai multe forme și croieli, nelipsit din vitrinele marilor case de modă.

   Pentru că mă declar o admiratoare a acestor sacouri, am îndrăzit din nou să adaptez ținutei mele o astfel de piesă reinventată, în ciuda frigului îngrozitor de afară. Bineînțeles, nelipsite au fost și cizmele over-the-knee, și, ca o noutate în outfit-urile mele, fusta din tulle.

   Și dacă tot vă vorbeam despre realizări și idealuri în una dintre postările anterioare, trebuie să vă fiu din nou recunoscătoare pentru că mâine împlinesc 2 ani de când vă scriu și  de când m-am decis să-mi împărtășesc cu voi pasiunea. Pe viitor? Nu pot să spun decât că îmi doresc să fac același lucru mult timp de acum înainte!

      Happy lil anniversary to my ingridtirziu.net! 🙂

                                                                                                                                                    Cheers,

                                                                                                                                                             Ingrid

_ENT8683 _ENT8720_ENT8685 _ENT8741-2 _ENT8716_ENT8723_ENT8700-2

                                                                                                                                      Wearing Cristina Nichita coat

                                                                                                                                                                      Poema skirt

                                                                                                                                                                        Zara boots

No Comments

Post A Comment