Ingrid Tîrziu | TREND REPORT : CHANEL Métiers d’Art Paris-Salzburg
268
post-template-default,single,single-post,postid-268,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

TREND REPORT : CHANEL Métiers d’Art Paris-Salzburg

       V-aţi gândit vreodată că o banală prezentare de  modă se poate transforma într-o adevărată poveste? Chanel a propulsat acest concept în noua colecţie a sezonului rece, Métiers d’Art Paris-Salzburg, lansata în decembrie într-un cadru grandios – Castelul Leopoldskron. Celebra prezentare a fost inspirată din istoria Austriei, omagiind-o pe împărăteasa Elisabetta, Sissi, renumită pentru eleganţa şi frumuseţea ei, precum si pentru îmbracămintea tradiţională, unică în acea vreme.

       Tunicile sofisticate, pantalonii din stofă, capele moderne, dar şi aplicaţiile manuale lucrate cu migală în atelierele franţuzesti, au eclipsat privirile celor prezenţi, lăsând loc de cele mai bune impresii din partea acestora. De asemenea, regia show-ului si manejul manechinelor pe întregul nivel al castelului a depăşit aşteptările tuturor. Lily Allen, Anne Berest, Alice Dellal, sau Rooney Mara sunt doar câteva celebrităţi ce au răspuns afirmativ invitaţiei şi, mai mult decât atât, interviurile făcute publice după eveniment confirmă entuziasmul femeilor : “ Chanel şi Karl Lagerfeld reuşesc să mă surprindă de fiecare dată, iar acest show este plin de detalii!”, a declarat Zhou Xin reporterilor. „Este pur si simplu incredibil!”, a completat Lily Allen.

       Un aspect bine concretizat de celebra casă de modă este sincretismul dintre nou si vechi, practic readucerea istoriei în contemporan. Împletirea materialelor regale precum satinul, caşmirul sau dantela cu cele sport ca pielea, prezentă astăzi peste tot, confera colecţiei un aer sofisticat, dar contemporan si adaptabil perioadei în care ne aflăm: “Imi place această metamorfozare a materialelor! Lucrătura este unică şi excepţională!” a mai adăugat Anne Berest. Dacă ţinutele au fost impecabile, accesoriile s-au ridicat, de asemenea, la nivelul superlativ de eleganţă şi rafinament. Modelele au purtat mocasini brodaţi cu motive edelweiss – floarea reginei – şi cizme înalte decorate cu dantelă, iar bijuteriile create special pentru prezentare au completat alături de pălăriile cu pene tabloul romantic al royalităţii din actualitate.

      Piesa vestimentară “vedetă” a colecţiei este o jachetă inspirată din garnizoanele austriece, model ce datează încă din anii 1950. Gabrielle Chanel a fost cea care a creat primul prototip de jachetă, fiind nemulţumită de moda feminină, catalogată inadaptată şi prea constrânsă în antichitate. Cunoscând un extraordinar succes, articolul vestimentar a fost găsit la scurtă vreme în şifonierul fiecărei femei de atunci şi pare că şi astăzi începe să-şi facă din nou apariţia. Karl Lagerfeld, designer-ul Chanel, a vorbit în exclusivitate despre acest aspect, susţinând că “Acum, jacheta Chanel este inspirată din tradiţionalele tunici masculine austriece.”

        Show-ul s-a declarat a fi un success răsunător, iar colecţia este deja prezentă în vitrinele magazinelor din toată lumea. Astfel, Chanel marchează din nou o reuşită şi, asemeni spuselor lui Karl Lagerfeld “În lumea modei, câteva lucruri nu pleaca niciodată: jeansii, cămaşa albă şi jacheta Chanel.

                                                                                                                                                        Cheers,

                                                                                                                                                              Ingrid

chanel1chanel3chanel2

No Comments

Post A Comment